Owh Dydiana

Monday, 4 June 2012

Rio Dharyl Rafa

Khabar gembira ktrg kongsi berdua..bukan apa..mmg saat bahagia kami hanya sekeluarga berdua..itu yg kami lalui dr 1st aku tanam nama 'dia' dihati..putera kedua kami..proses mengandungkn dia yaallah banyaknya dugaan..maha hebat allah turunkn ujian utk aku hadapi..hanya “kawan baik” je yg tahu apa aku hadap masatu..xpe biarlah semuatu berlalu..semoga allah jauhkan dugaan tu lg utk aku sebab aku tau aku xmungkin bertahan sebaliknya mengangkat kaki untuk pergi..tetttt tutup topic sadis tu..dugaan hebat yg sebenarnya bila semester 1 aku preggykn 2nd baby tu aku kne alahan yg SUPER DUPER teruk!!makan apa pun muntah..minum air masak pon boleh muntah jugak..bayangkan mengulum sebiji gula-gula pun muntah..yaraabbbii..sudahnya ke wad juga aku..masuk 5 pine air..barulah terasa “kebuluran” yg teramat sgt..2nd semester barulah dpt bernafas sgt tp xjuga selesa sebab aura “muntah” tu masih melekat disanubari hahaha..smpkn ke 9 bulan ye aku masih mengalami muntah..pantang perut angin sket mmg muntah kuning la jawabnya..so aku menjadi pembeli ubat mabuk yg setia..
Proses kelahiran kalini agak mudah berbanding Rizq Dhabith Dayyan..aku kne suffer atas katil a few hours jugak sebab contraction dah ada..smp perut jd bulan sabit..tp rahim xbukak jugak..tp kalini aku choose utk melahirkn dgn kaedah ceasearean..disebabkan jarak anak 1st and 2nd ni terlalu dkt (1thn) je..so aku xnak amik risiko jahitan kt dlm tu pecah berai terburai akibat contraction 2nd baby nnt..boleh bleeding bak kata doc pakar..so xpelah..c-zer jela..
Buat checkup kt Damansara Damai Medical Centre..tp lepas kes kne tahan wad n masukkan air tu, aku trus blacklisted dahla..bukan sebab ape..nurse tua yg dua tiga kali cucuk tangan aku tuk masukkan drip tu buat aku sakit..dgn xpakar nya..dgn mulut mcm longkang!sakithati aku..paksa laki ngan anak aku klua lak..tu bukan bg semangat tp mcm mtk pelempang dr aku!!pffttt!
So aku memilih utk bersalin di UMRA MEDICAL CENTRE / PUSAT PERUBATAN UMRA/ KLINIK KELUARGA UMRA di shah alam seksyen 13..bebetul depan pintu stadium shah alam..1st time pegi pun dah dapat layanan yg ok..teruslah aku jatuh hati..servis bagus..lagipun harga berpatutan sgt..untuk normal delivery Rm1999 utk bilik 2org..c-zer Rm2999 utk bilik 2 org juga..sgt berbaloi..kedebak kedebuk total RM3290..masih berbaloi..maka disitulah aku buat scan 3D and melahirkan..disebabkan cost dia agak berpatutan,aku pilih utk duduk dlm bilik vvip..hehehe..melahirkan bukannya setiap tahun sorang kan..biarlah merasa selesa disaat kesakitan tu..segalanya berjalan lancar..malam tu dpt rasa sakit sini sana tp relax jela sbb tau sok paginya nak checkin hospital dah..hehe..so pepagi tu dah gerak g hospital..salin baju,check jantung baby smua bagai..baru nak lepak baring2 nurse dah panggil..ha?..nak operate dah..laaaa yeker?..hahahah.aku pon salam salam peluk ciom smua..masuk ot dlm kol 10 pagi camtu..xsmp 5min baby dah slamat melalak..hahahahahah suami aku pon tkejut kt bilik sebelah..sbb bilik ot dgn bilik aku tu sebelah2 je..banding pengalaman 1st baby aritu lg la..dkt 3jam dlm bilik ot..dah mengigil2 sejuk..kalini alhamdulilah sgt kejap!:) luka pembedahan pun cantik..servis pun bagus..alhamdulillah..allah bagi dugaan maha hebat semasa mengandungkan dia..allah permudahkan semasa melahirkan dia..10.11am, 12 March2012 lahirlah Putera kedua kami..



RIO DHARYL RAFA Sungai, kesayanganku,kebahagiaan
Semoga dgn kelahiran putera kedua kami ni, mengeratkan lagi hubungan kami suami isteri..biarlah kasih sayang tu sentiasa mengalir ibarat sungai yg jernih..terpupuk kasih sayang kami sekeluarga menjadi kebahagiaan didunia dan akhirat kelak..amin..syukur yaallah diatas kurniaan mu yg tidak terhingga ini..


oWhDydiana®

No comments:

Post a Comment