Owh Dydiana

Wednesday, 28 August 2013

AMYNF / Wany Chalet, Pulau Perhentian Kecil, Terengganu

Assalammualaikum my dear readers and salam sejahtera...

ok kalini nak update sikit pasal AMYNF CHALET susah sangat nak menyebutnya..jangan tanya saya kenapa owner dia kasik nama mcmtu..parah bebelit lidah nak sebut nyaaa pon....
ok sebabkan susah nak sebut AMYNF tu makanya saya istiharkan nama dia sebagai WANY CHALET..kebanyakkan client saya pun saya kasi nama tu je senang...
nama tu saya bagi sebab dia kebetulan berdekatan dgn WANY SHOP...which is senang la if client dah sampai pulau nnt nak cari kan...
kalau Rock garden yang femes ames tu kat Long Beach, Wany Chalet ni pulak kat Coral Beach...if rock garden warga emas xley naik tapi wany chalet alhamdulillah satu satunya chalet yang landai...simple...dan terus ke pantai...xdelah nak memanjat bukit keapeke...cuma view dia tidaklah secantik Rock Garden...tp anda tidak letih dan jimat tenaga yang banyak..sebab dekat dgn restaurant and dekat ngan pantai..nak balik melepak pon takde masalah...
Chalet ni baru bukak awal tahun 2013 aritu..so ade certain thing yg diorg belum develope lagi...tp so far yang penting2 dah cukup ada disediakan...
Chalet ni juga menawarkan Bilik yang dilengkapi tandas di setiap bilik tidur..makanya tak payahla nk berjalan ke reban tandas memalam buta ye..heheh...toilet pon masih kategori berkilat...xberlendir tak kuning karat dan segalanya...masih SELERA la orang cakap nk memerut ke mandi ke...hahahah..setengah chalet murah tapi toilet yaraaabbbbiii yaribbaaaa..."takpelah tahan lagi 2hari pon xpelah xyah uk uk...hahah"....so this one no worries masih tahap kawalan bersih! :)
Bilik dia bebiasa je...ada katil queen bed..dan boleh ltk addiotional satu lg tilam...kami xgallakkan tido smp 4org satu bilik..unless badan kecil2 boleh..if badan semangat sikit tak digalakkan..sebab bilik dia tidaklah seluas mana..
so far wany chalet ni sesuai utk client yg tak cerewet dan simple..sebab dia cukup segala segi cuma tidaklah 5bintang...tp come on...syukurlah kalau anda bercuti dan ada tempat berteduh...kalau nak hotel mcm 5 bintang tp nak murah...mmg cantikla muka kaaannn....berbaloi pada harga lah org kata...
daripada pegi tak buat booking main aci redah BACKPACKERS katanyaaa sudahnya pulau penuh dan terpaksa pusing satu pulau berjalan kaki untuk dapatkn chalet yg kosong..(aduh aku penah mengalami pgalaman ni dulu masa 1st time bcuti kt perhentian..sehari suntuk masa dihabiskan dari pagi smp ke petang...berjalan kaki...buang masa..tenaga..air liur..tp chalet penuh...salah aku gak xbooking..then pusing plak pulau besar...pon xde jugak...sudahnya balik semula ke besut dan checkin hotel cap ayam kat sana je..pergi beramai2 ada hati nk dapat bilik kan...hampaaaa...selitla 4bilik tu seramai 24org masetu...haih...hari kedua baru naik boat balik..duit lg try nasib kot ada bilik kosong...betapa bazir masa dan duit..nilah makan dia sebab ktrg xbooking nak jimat pnya pasal..jadi bazir...segalanya membazir...serik!!!)
so sesiapa yang ragu ragu nak booking chalet ni please la buang perasaan ragu ragu tu..sebab kalian perlu bersyukur bilik di wany ni lg selesa dari chalet yg lama lama yg dah tuaaa tu... :)
unlesssss korang mmg jenis fussy client so siapkan duit 1000sorang g checkin kat world cafe ke bubu resort ke hokeyh... peace yawww...
so lets see....how bad the chalet is...
 untunglaaa bilik ada katil hokey...
 sorry sebab bilik tak kemas..client masuk trussss busshhhh lending....and amik pic mcmtu haha...tgk katil tu xsama lebih kuang katil standard kat ruma korang ke?..hahahaha...yg penting katil ok katil bukan tido dalam khemahhhhhh! ;p
Taraaaaaa......cantikkan toilet dia...not to say much....toilet dia lagi cantik dr rock garden sebenarnya....:) selesa dan masih bersih :)

Package offer :

  •  Accommodation 2D1N or 3D2N or 4D2N and more
  •  Return Speed Boat Transfer
  •  Snorkeling 5 point
  •  Snorkeling equipment
  •  FREE trip to Fisherman Village

Pakej yang ditawarkan :

  •   Penginapan 2H1M atau 3H2M atau 4H3M atau lebih
  •   Speed Boat pegi dan balik
  •   Snorkeling 5 tempat
  •   Peralatan Snorkeling
  •   PERCUMA ke Pulau Nelayan     









wassap us now!!!
014-2233392 - Dhea
011-14345772- One
Further assistance can call us up!
011-14345771 - Dhea
011-14345772 - One

PERINGATAN KHAS : Pihak kami hanya memberi KEUTAMAAN kepada pelanggan yang berminat untuk mengambil PACKAGE sahaja..pihak kami tidak akan melayan sebarang pertanyaan bagi anda yang hanya ingin menyewa BILIK SAHAJA dan juga sila jangan ajukan soalan "ADA CONTACT NO HOTEL TAK?" maaf kami sama skali TIDAK MELAYAN soalan-soalan yang demikian. Sekian Terima Kasih..

oWhDydiana®
www.dydiana12.blogspot.com

Rock Garden Chalet, Long Beach, Pulau Perhentian Kecil / Small Island

Assalammualaikum dan salam sejahtera my dear readers..

Here we go this is some picture of ROCK GARDEN CHALET

Location : Long Beach, Perhentian Kecil (small island)
View : Seaview
Capacity : 2/3/4 pax per room
Tips :
-Not suitable for handicap / senior citizen (we need to hike up the hills)
-Nice View (up the hills)

















Package offer :

  •  Accommodation 2D1N or 3D2N or 4D2N and more
  •  Return Speed Boat Transfer
  •  Snorkeling 5 point
  •  Snorkeling equipment
  •  FREE trip to Fisherman Village

Pakej yang ditawarkan :

  •   Penginapan 2H1M atau 3H2M atau 4H3M atau lebih
  •   Speed Boat pegi dan balik
  •   Snorkeling 5 tempat
  •   Peralatan Snorkeling
  •   PERCUMA ke Pulau Nelayan     







Pakej Camping Pulau Perhentian Kecil



wassap us now!!!
011-14345772 - Dhea
011-14345772- One

Further assistance can call us up!
011-14345771 - Dhea
011-14345772 - One

PERINGATAN KHAS : Pihak kami hanya memberi KEUTAMAAN kepada pelanggan yang berminat untuk mengambil PACKAGE sahaja..pihak kami tidak akan melayan sebarang pertanyaan bagi anda yang hanya ingin menyewa BILIK SAHAJA dan juga sila jangan ajukan soalan "ADA CONTACT NO HOTEL TAK?" maaf kami sama skali TIDAK MELAYAN soalan-soalan yang demikian. Sekian Terima Kasih..
oWhDydiana®
www.dydiana12.blogspot.com