Owh Dydiana

Thursday, 7 September 2017

Rizq Dhabith Dayyan 7th Birthday

Assalammualaikum everyone..

lamanya tak update blog...bukan bersawang tp dah bergua dahni ha...haha...maafla kita sibuk nau dgn anak anak...almaklumla dah 3org pulak tu :p jenuh...masa itu sgt emas..nak nak time diorg nak membesar ni...kene bg focus yang lebih.. kang kurang kasih sayang pulak...ngeeee...

Sekejap je masa berlalu...my eldest son dah 7 y.o.. yer darjah 1 dah dia.. alahai i termissed byk story...byk sgt sgt tak direkodkan disini....

hump...xpe abang...one sweet day insyaallah ada peluang ruang masa Allah akan bg ibu utk terus merekod dan menaip dalam ni utk abg and ur adik rio and rayn ok.... or maybe ibu need to create another blog utk u guys je nnt lol...mcm byk sgt masa ibu kan...nvm i will try!

Every year celebrate birthday abg kat BBIM (Brainny Bunch Islamic Montessori) and sometimes kita combined dgn open house...but this time abg dah sekolah so kita buat kt sekolah je ok...tp tidaklah ibu celebrate kan satu sekolah pulak.... T___T ibu belum jadi Dato Sri lg nak...satu kelas je mampu...ber huhuhuh je kita....

Punyalah susah i nak buat budget utk makanan...since i seorang yg malas nak keluar...pegi check harga maka i cuba nasib dgn google...well selalukan search engine ni cepat dan pantas... tp non ado...xde pon harga utk makanan yg i nak...

Apa yang i nak sangat smp susah sgt nak dapat tu?...hehe guess what?.........krik krikkkk krikkk betul..

HARGA HAPPY MEAL MC DONALDS je pown... lol!

sila gelak secara berjemaah ye...well punya pemalas kan...tp i mengambil langkah bijak utk google...tp dlm website pon xde harga..yg ada harga utk set birthday...nope...not apply at all for me... sbb i nak beli take away...nak celebrate dalam class dia...

so gigih jela pegi McD tu ha 2 hari sebelum birthday abg abith... kohkohkoh lastmin sgt kan?..well ibu abg abith bz la sejak masuk kerja baru ni...most wanted yaw! dengan bangganya snap gambar harga... ha puashati....



 Harga Happy Meals McD...oh ya ada additional charge tau utk tuka air...Ribena harga lain..milo harga lain...
Disebabkan ibu abith tak tahu nak order ada...tanya ayah...ayah plak suruh tanya cikgu class...
bila tanya cikgu class abith jawapan senang je "apa apa pun bleh puan, murid murid semua pun suka order je apa apa" alaaaaa... igtkan org lelaki je bg jawapan mcmni haih T________T
maka ibu gamble jela order nugget sbb xnak kotor kotor...then order ribena sbb xnakla soft drinks tu xelok!anak sdn pun xbg minum xkan nak bg anak org pulak kan... mula2 igt nak order milo..tp nnt dah sejuk ais cair tak sedap dah..maka order jela Ribena xsejuk pun tetap sedap! 
total dalam RM8.50 seorang..
senang beli Happy Meals..xpayah ibu pening nak buat goodies pulak lg.. haha nampak kan malas kat situ....
utk cikgu ibu beli 3 extra set Mc Chicken..kenapa 3 set?.. sebab ibu buat birthday abith time rehat..maka cikgu yg mengajar time before rehat ibu bg 1...cikgu kelas yg incharge 1...cikgu subject lepas rehat tu 1... 
bijak tak?..
haha...
itu ayah...mmg sibuk je dgn hp...sebahagian drpd our order..tp McD Giant Sek13 Shah Alam punya manager tu bagus..sebab dia double kan lid air tu...so xdelah tumpah bila bawak..and diorg siap carikan trolley utk masukkan order tu smp ke kereta ok!
Thank you McD Giant Sek13 Shah Alam
;)

Masa ni semua orang dah dapat diKAWAL... yer sebelum tu yaallah...nauzubillah dah mcm circus...si abg abith xreti duk diam..OVER EXCITED! 
untuk mendiamkan dia..ibu bg task kat abg abith utk agih2 kan party pack dia...party blower..party hat and foods... haih....itu belum lg dia ajak kawan kawan kat luar kelas yg lalu lalang...until cikgu kelas dia tutup pintu kelas depan belakang...
T__T


 Masani mmg bg dia bergambar dulu dgn cake...masih behave lg...

 ni diorg dah start dah xsenang duduk...cikgu kelas tgh mengawal keadaan yg hampir tak terkawal...
hahahahah aduh ibu mmg berpeluh banjir dah haaaa....haru sgt bebudak ni....

 Baik perempuan...baik lelaki tau...mmg super duper excited diorg...entah kenapa...maybe sebab birthday party kan..seronok kot...nak nak masa nampak je kotak Happy Meals tu lg satu kelas "WAAAAAHHHHHHHHHHHHH YEAYYYYYYYYY NAKKKK NAKKKKK SAYA NAKKKKK" gasak... lol...

Xdelah snap byk sgt gambar utk abg..well DSLR pun ibu tak bawak...nk keluarkan HP pon xdan dan...bebudak dah xsenang duduk...kita panggil utk amik gambar reramai tudia... 
macam flash 1 saat berdesup semua kat depan dah...sakit kepala ibu nak oi...comel je semua...


sayang-sayang smua pegi bahagian belakang..jgn duk depan cake tu ha...mcmmana nak amik gambar....alahai jenuh cikgu diorg jerit jerit haha....

 Excited sampai terpenyek penyek birthday boy tu..nasib baik ibu bawakkan party hat lain sikit...kalau tak entah mana satu birthday boy nya ha...




yeahhhhhhh.... Everyone is Happy! and also very Happy sebab dapat Happy Meals...btw toys tu ktrg da separate kan dulu yer...jgn ltk dlm kotak...kang birthday kemana..toys kemana... cikgu kelas pegang dulu..time nak balik cikgu bg sorang satu... :)

Tahun depan kita buat kt Playgym ke...play place pulak yer abg...this year sebab kita tak kenal lg ur friends sgt...redho je abg abith...

Ibu and ayah doakan semoga abg menjadi anak yang soleh...bijaksana..imam oneday nanti...
jadilah seorang anak yang baik pada ibu yer sayang...dan teruskan sikap bertanggungjawab abg kat ur 2 little rascal at home tu...hiks... jadi abg yg dihormati juga seorang yg disegani one sweetday nnt ya sayang...semoga anak ibu diberikan kesihatan yang baik..diberikan akal yang cerdik..diterangkan hati...kejayaan didunia dan akhirat...

IBU Love you so much Rizq Dhabith Dayyan Rizuan!

Wednesday, 15 March 2017

Pakej Pulau Perhentian Kecil 2017 Murah

Amyns Chalet Pulau Perhentian 2017 

Rock Garden Chalet Pakej 2017

Rock Garden Chalet Pakej 2017

Friday, 9 December 2016

Perhentian Island Package 2017 / Pakej Pulau Perhentian 2017 Murah

Gila la hakak dgn abg pulau perhentian ni...😲😨

Aritu contest nk bagi FREE belum habis lg...

Ni bagi plak early bird PROMOTION??omg omg...

Jgn tggu lama lama...nk booking serendah RM50 je...yer RM50 je adik adik....booking utk ujung bulan february hingga hunjung bln March 2017...

Booking cepat dapat harga special hakak bg...nk tau jom kita build rapport.... wassap hakak dgn habang laju laju..

01114345771  or 72
01114345771 or 72
01114345771 or 72

Pantasssss...
P/s cuti sekolah bulan march kita dah nak hampir penuh ya booking!kalau ada yg plan meh laju laju bookingggg dgn hakak!!

Contest free 3d2n utk 2org masih berlangsungggg...cepat cepat join!!