Owh Dydiana

Tuesday, 30 October 2012

Vapor for Dummies



Assalammualaikum dear readers!

Ok seperti yang dijanjikan..ni pengenalan untuk Vapor..bagi yang baru nak berjinak-jinak dengan Vaporing world boleh la sharing serba sedikit..nak cakap panjang-panjang aku bukanla pencipta vapor ni..kalau tak mmg aku dah bebel 800 muka surat..hahaha ok letsss...

Benda yang perlu ada untuk 1st timer Vaping..



 BATTERY
ada pelbagai jenis battery mengikut model la yer..mcm model Ego Queen Model Ego T, Vmax and etc..depends dgn penggunaan n quality..mcm aku lebih suka model EGO je..xremeh and banyak accessories boleh mix and match :) 

USB Connector
Untuk cucuk kat USB cable punya lubang ye..jgn salah cucuk buruk padahnya nanti..kuikuikui.. ;p and if nk cucuk kat wall charger pun boleh juga..kira dia dua dlm 1 la..senang kan?..:)

Wall Charger
this is wall charger la..kepala dia..and nnti usb connector tu kita cucuk kt kepala ni ye kawan-kawan..:) then jgn tak cucuk kat soket plug plak..mmg 8 thn charge pon xkan hado battery vapor ko kang!

CE4 Clearomizer
mulut melayu aku sebut je TANK..perabeh cerita..sebut omputeh..ni untuk taruk e-liquids atau erti kata lain Flavour ye...proses Vaporing masa Vaping melalui tank tersebut dan dibantu oleh battery tadi..ada mcm-mcm saiz dan warna...xde beza cuma saiz besar kecik..warna-warni..yang membuatkan berbeza adalah flavour-flavour yang bakal kita isi dlm tank tersebut..itu aja dong..:)

E-Liquids / Juice / Flavours
Ni la yang memainkan peranan untuk tahap rasa tak rasa dalam mulut kita nanti..dia ada mcm mcm perisa..daripada yg rasa Rokok kotak sampaikan ke Buahan-buahan..makanan..air tin spt coke la pepsi la bagai..dan jgn terkejut..ice cream and cotton candy pon hadaaa tau...rambang mata nak pilih..pokoknya tekak kita ni selera hape jela..hehehee

Ok Ni adalah BENDA PALING ASAS untuk kita perlu ada bila nak memulakan Vaping..jangan tanya aku "kalau ada bateri dgn tank je xcukup ke?" jawapan aku nnt "mmg cukup nok..dlm tank tu nk isi flavour ape?..pati sirap ros?nk charge mcmmana bateri tu klu xde charger..cucuk kt idong?" pffttt jgn aneh-aneh ye....nanti-nanti dah ada set barulah belajar tukar tank semua bagai ye kawan-kawan..
And buat permulaan nanti saya perkenalkan FULL SET yang saya tawarkan..:) jangan risau..saya tak kejam mana hahahaha...ada jugak set EKONOMI yang mampu milik oleh setiap insan..dah mcm iklan kecantikan wajah plak...pfffttt!!hapa punya tagline la aku ni cuba lakukan...
ok check it out my next entry ya!!


oWhDydiana®

1 comment: